History of Whiskey, the “water of life”. The first record of barley and rye distillate goes back to the Celts. This brew was considered a gift from the gods, for “reviving” the dead, plus warm body and soul during the cold winters.
History of Whisky:
The name “Whisky” in Gaelic means “Uisge Beatha” or in English, “water of life”
The first major whiskey production was obtained in Scotland, back in 1494, when Friar John Cor achieved a volume equivalent to more than 1400 liters of the precious nectar.
Its mass distribution began as an antidote to grief, so that “medicine” was consumed mostly at funerals, or by people who had lost a family member or loved one. Over time, the drink and toast to those loved ones turned into an act of joy and toast became fashionable. For reanimantes almost magical properties, or its special flavor and pure aroma, this precious elixir went a long way.
It was only in the half nineteenth century when the Scots began mixing malt whiskey with grain whiskey, lighter and cheaper. This point represents a fundamental evolution towards different types of single malt and blended whiskey, with the almost limitless variety.
Currently, the different types of whiskey are identified by the area in which it is made and the type of process.
Buenas tardes, la información que publican es muy interesante, pero falta agregar algunos datos de la categoría, por ejemplo:
Agregar la marca Bushmills en blended y en single malts (se vende en más de 40 países).
Y justamente esta marca se caracteriza por su historia, al tener la destilería legal más antigua del mundo que data de 1608, cuando los escoceses como Johnnie Walker, Buchanan´s o Chivas datan de los años 1800..
La marca Bushmills es tan antigua y representativa para la historia de Irlanda que los billetes Irlandeses tienen la destilería en uno de sus lados.
Además de que son de las pocas marcas de Irish Whiskey que conservan la triple destilación en su proceso y también que nunca cambiaron los ingredientes a pesar del aumento por un impuesto en la cebada en los años 1800.
además de que aún conservan la manera de hacerlo handcrafted y con barricas de jerez para su añejamiento.
Además de que ha sido premiado muchas veces como el mejor Whiskey del mundo en la expo de parís.
Creo que es un Whiskey muy representativo para la historia de esta categoría de bebidas y con mucha historia que debería de aparecer en este artículo.
Muchas gracias y saludos!